За нас

КРУИЗНА АГЕНЦИЯ КОНТИТРАНС М Е ВАШИЯТ СИГУРЕН НАВИГАТОР В СВЕТА НА MSC КРУИЗИТЕ

ЗА КРУИЗНА АГЕНЦИЯ КОНТИТРАНС М
СЕКТОР ‘BUDGET CRUISES’

Всичко започна в далечната 2006 година, когато във Форт Лодърдейл, Флорида се срещнахме с тогавашния президент на MSC Cruises, USA - г-н Рик Сасо. Срещата не беше предварително планирана, стана случайно на един от първите конгреси на CLIA (Cruise Lines International Association). Рик, както самият той настояваше да го наричаме, бе приятно изненадан когато разбра, че сме от България и че имаме вече солиден опит в круизната индустрия. Буквално ни „разпореди“ да оставим всичко друго и като се върнем в Европа да се готвим за

ГЕНЕРАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА MSC CRUISES.

Разпореждане, но без кавички, бе отправено и към централата на компанията в Неапол – да ни поканят незабавно за подписване на договор. След това нещата се развиха мълниеносно. Отпътувахме за южния италиански град, срещнахме с когото трябва, малко приказки и хоп, ето ни Агент № 001 на MSC Cruises в България! Генерални представители не станахме, защото не пожелахме да прекратим чудесните си бизнес позиции и отношенията си с останалите круизни компании, всички до една сред, най-мощните международни круизни холдинги в света.
 
За MSC (Mediterranean Shipping Company) знаехме отдавна, от контейнерния бизнес. В круизната индустрия обаче компанията току що прохождаше – амбициозно и агресивно. Впрочем, както в контейнерния, така и в круизния бизнес, MSC Cruises прилагаха простата класическа схема на новодошлия за пробив и завладяване на територия – дъмпингови цени и що годе задоволително качество на продукта. Стратегията и тактиката на компанията бяха безукорни – насочиха усилията си основно към държави и региони, в които морските круизи бяха непознати, населени с неособено заможни хора, без критерии за сравнение и претенции, без особени изисквания към условията за пътуване, сервиза и продукта като цяло. Това, в комбинация с  

ШОКИРАЩО НИСКИТЕ ЦЕНИ ЗА КРУИЗ

естествено проработи. Прилаганият маркетингов инструмент – ниската цена, сработи дори в държави, в които туризмът бе развит от години и хората са наясно, че малкото пари неизменно водят до компромиси.

КРУИЗНА АГЕНЦИЯ КОНТИТРАНС М КАТО ОФИЦИАЛЕН АГЕНТ НА MSC CRUISES,

положи неимоверни усилия и инвестира сериозни средства за популяризиране на марката у нас, в България.
За относително кратко време, МSC Cruises взе тотално надмощие над основния си конкурент Costa Cruises. Costa бързо загубиха позициите си и в много други държави, дори в Италия, където до скоро доминираха круизния пазар изцяло.
Днес МSC Cruises се радва на изключителна популярност у нас, за което, нека да не прозвучи нескромно, имаме основен принос ние, круизна агенция CONTITRANS M Ltd.
 
Експлозивното разрастване на круизната компания, въвеждането на повече нови кораби в експолатация, разширяване географията на круизните маршрути, изисква адекватни промени в предлагането на MSC продуктите. Ето защо ние решихме да отделим специално място на MSC Cruises в нашата продуктова листа:  

CONTITRANS-M-BUDGET.COM 

Спецификата на  круизния продукт, предлаган от MSC Cruises, също изисква отделянето му в специален сайт, защото е по-различен, има свой вкус и цвят, който не е като другите, дори на тези от сектора на масовия круизен туризъм. Разбира се, продуктът в голяма степен е прозводен на идеологията, която изповядва компанията, а имено че морските круизи трябва да стават любим начин на пътешествие и почивка за все по-широки социални слоеве във все повече страни по света!  Образно казано, бедни и богати са еднакво добре дошли на борда! Тези от вас, които са пътували вече с корабите на MSC, знаят как едно съобщение от капитанския мостик се превърта на няколко езика, въпреки, че официалния език на борда е английския, както при повечето круизни компании. Особен акцент, естествено, се поставя на италианското – дизайн, храна, музика, развлечения и пр. Италиански обичайно е и офицерският състав на борда. Като всеки новак, MSC Cruises допускаха много грешки в развитието си, включително такива, каквито се наричат детински. Няма как, това се случва на всеки бизнес субект, който върви напред и преодолява трудностите по пътя. Важен обаче е резултатът, а той към днешна дата е такъв, че компанията се подрежда на 4-то място в света на круизите след такива гиганти като ROYAL CARIBBEAN CORPORATION, CARNIVAL CORPOARTION и NORWEGIAN CRUISE LINE HOLDINGS.
 
До голяма степен, растящата популярност на MSC Cruises се дължи на умението им да привличат наистина широки кръгове от различни социални прослойки. Не случайно сложихме думата BUDGET в наименованието на новия ни сайт – с нея искаме да покажем, че всеки, който желае да пътува може да го направи, при това със сравнително лимитиран бюджет, дори за по-високите категории настаняване. Например, хората от средния сегмент на средната класа (твърде широко понятие, по принцип), които желаят пътуването им да протече при повече удобства и спокойствие, могат да намерят своето място в специализираните

VIP-ЗОНИ, НАРЕЧЕНИ YACHT CLUB

Настаняването в Яхт клуба струва повече, но има своите сериозни предимства, на които си заслужава да отделим повече внимание. Приоритетно качване и слизане от кораба във всяко пристанище по маршрута. Тази привилегия не е за пренебрегване, като се има предвид ,че на борда са настанени 3, 4 или 5 хиляди пасажера и всичките бързат да слязат час по-скоро в поредното пристанище, където е акостирал кораба за да се впуснат в разглеждане на дестинацията. По-широки каюти, собствена рецепция, собствена слънчева зона и басейн, собствен ресторант, приоритет за СПА-центъра и пр., в комбинацията с „all inclusive”  напитките, всичко това прави настаняването в ЯХТ-КЛУБ наистина чудесно изживяване. Подобно на VIP зоната, но не съвсем, е

НАСТАНЯВАНЕТО В КАЮТИ ОТ КАТЕГОРИЯ AUREA

При атрактивни, но все пак по-високи цени, пасажерите получават каюти с балкон (с малки изключения), безлимитна употреба на алкохолни и безалкохолни напитки в баровете и ресторантите на кораба, без минибара в каютата и рум-сървиса. Тарифата включва и СПА-пакет плюс неограничен достъп до зоната за релакс, сухата и парна сауна в СПА-центъра, които иначе са платена услуга за пасажерите, настанени в стандартни каюти. AUREA тарифата предоставя на пасажерите достъп до специална плажна зона, приоритетно настаняване в първия ден на круиза и т.нар. open sitting хранене на борда, т.е. AUREA-пасажерите могат да се хранят когато си пожелаят в специална зона на основния ресторант на борда, без да спазват определен час и място, за разлика от останалите. По-скромни са цените за каюти с балкон, а още по-ниски са тези за каюти с прозорци, с ограничена видимист и накрая се подреждат вътрешните каюти. 
 
Всичко е прекрасно, но все пак не бива да забравяме, че при относително ниските цени, дори за по-високите категории настаняване, не можем да очакваме истински лукс и безкрайни удобства, също както и особено изискана храна, напитки и безукорно обслужване. Няма как – тези неща струват пари. Повече пари. Хората с изисквания и претенции плащат повече за да плават на корабите от премиум или лукс категории.
Но, както споменахме по-горе, идеологията на MSC Cruises е друга:

"ПОВЕЧЕ КРУИЗИ ЗА ПОВЕЧЕ ХОРА"

В световния туризъм и най-вече в масовия му сегмент настъпиха драматични промени през последното десетилетие. Круизните компании успяха да отклонят (за да не кажем откраднат) огромни маси хора от хотелиерския бизнес, основно в частта му “all inclusive vacation”. Дори неизкушения наблюдател лесно вижда тези промени. Съвсем неотдавна беше времето, когато тур-оператори и агенти се надпреварваха да продават и препродават почивки в Анталия или по испанските all inclusive курорти. Сега всички тези безбройни туристически компании са вписали в портфолиото си „круизи по цял свят“!
 
Трябва да отбележим, че в Средиземноморския регион, MSC е безпорен лидер в това „отклоняване“. Казваме това без лоши мисли или ирония, защото ние от круизна агенция  „КОНТИТРАНС М“, отдавна сме направили своя избор и повече от две десетилетия работим за популяризиране на круизите като идеалния начин за пътуване и почивка. Ние нямаме никакви колебания относно безспорните предимства на круизното корабоплаване пред всичко друго от сферата на туризма. Истина е и това, че ниската цена и изобилната храна не са единствения начин за да спечелиш сърцата на хората – необходимо е нещо повече. Очевидно е, че MSC Cruises са намерили верния подход към стремежа на милиони хора по света „да отидат на круиз“, да пътуват с огромен бял кораб из морските ширини, да видят чужди градове и държави, а пътуването да е приятно, изпълнено със смях и веселие.
А ние от круизна агенция КОНТИТРАНС М имаме удоволствието да предлагаме на вас, нашите бивши, сегашни и бъдещи клиенти,

НАЙ-ПРИЯТНИЯ ОТ ВСИЧКИ НАЧИНИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ПОЧИВКА – МОРСКИЯ КРУИЗ! 

Правим го „на живо“, от сърце и душа, с достоинство и уважение към всеки. Влагаме в бизнеса си много емоция, както и знанията и опита, натрупани през дългите години работа и непрекъснати пътешествия по морета и океани. Не сме бездушни, програмирани от някого, резервационни машини. Това пък е тайната на нашия успех и бизнес дълголетие!


КОНТИТРАНС М ЕООД е туристическа агенция с регистрация № РКК-01-05786.
Контролен орган: Министерство на Туризма.
Дружеството е регистрирано по ЗДДС. 
Адрес на управление: СОФИЯ, ул. М.Буботинов № 31  
Притежава Удостоверение № 14877, издадено от КЗЛД на Република България за администратор на лични данни.